En ergonomisk arbeidsplass er langt mer enn bare et høydejusterbart skrivebord og en god stol.

Det handler om å finne balanse mellom hvile og bevegelse. Kroppen er nemlig bygd for bevegelse, ikke stillesitting. Da vi gikk på savannen for noen millioner år siden var det få skrivebord omkring, og heller ingen stoler, datamus etc. Vi gikk, satt på huk, sto eller lå. Millioner av år med utvikling er høyst gjeldende, selv etter noen tusen år med møbler.

Vi ser på alt fra sittestilling til støy, og spør oss selv: hvordan kan dette varieres? Variasjon er nøkkelen. Dette har de fleste produsenter av kontorløsninger lagt til rette for, så det er egentlig bare å finne hva som blir best på din arbeidsplass. Stil og funksjon er neste punkt på lista.

Bevegelse er naturlig, nødvendig, stimulerende og skal skje uhindret. Når vi er i bevegelse holder vi oss friske, og dét vinner alle på.

Husk å bevege føttene! Vi kan alle kjenne oss igjen i dette: vi rører litt på armer og overkroppen, skifter litt stilling og kanskje står litt … men beina blir ofte stille og statiske. Det er godt for blodsirkulasjonen å bevege føttene og vi blir mindre trøtte. Derfor prøver vi alltid å finne en måte at du beveger beina naturlig og intuitivt. Vi vil jo ikke at du skal marsjere på flekken, men at du bare gjør det uten å tenke på det.

Se hvordan barn beveger seg. De kan lære oss mye. Barn er stadig i bevegelse, skifter stilling og er høyt og lavt. Om vi hadde fortsatt å bevege oss slik vi gjorde som barn, hadde færre av oss hatt muskelplager og vonde ledd.

Snakk med oss om dine ergonomiske tilpasninger. Enkle tilpasninger kan gjøre enorm forskjell – også på bunnlinja.